Esmorzar eco friendly

Com organitzar un esmorzar sostenible

Quan pensem en organitzar una trobada amb els amics o la família, compartir un bon àpat sempre és una bona idea. Però normalment, quan fem algun esdeveniment ens adonem de la quantitat de residus que generem (plats i gots de plàstic, tovalles de paper, embolcalls, ampolles, canyes, bosses, etc).

 

Però si ens organitzem una mica, ens ho passarem bé i podrem contribuir a millorar el medi ambient.

esmorzar-ecofriendly-jardi

Primer de tot, necessitem fer un planning del que volem fer: un esmorzar, berenar, un pícnic, etc. A partir d’aquí la previsió i l’organització serà la clau per fer que l’esdeveniment sigui sostenible. És important saber quantes persones serem, així podrem planificar i adaptar el menú a les necessitats, evitarem haver de córrer a últim moment i que sobri o falti res.

 

A l’hora de pensar el menú és important fer servir aliments de temporada, de proximitat, naturals i ecològics, ja que són més respectuosos amb el medi ambient i l’entorn. Quan tinguem clar el menú podrem començar a fer la llista de la compra. La podem fer amb el mòbil, així també serà molt pràctic per anar a comprar.

Quan anem a comprar és important intentar reduir els plàstics, bosses i packaging dels productes i també comprar en comerços de proximitat.
Podem fer servir bosses tipus shopping bag, per no utilitzar bosses d’un sol ús. Per la fruita i verdura podem fer servir bosses de malla reutilitzables, ja que són molt pràctiques, fortes i fàcils de rentar. Per productes com el pa o productes a granel, podem fer servir bosses de roba.

Intentant comprar de proximitat, amb el màxim de productes sense packaging, a granel i amb les nostres pròpies bosses, reduirem molt el nostre impacte ambiental i serà una gran experiència

Per la preparació de la taula podem utilitzar tovalles de roba, per no fer servir tovalles de paper i evitar fer servir plats, gots i coberts de plàstic, ja que són molt contaminants. Podem utilitzar els que fem servir a casa.

 

Per la decoració, abans de res, podem mirar el que ja tenim, moltes vegades tenim coses i detalls que podem utilitzar. També és una bona opció fer alguna cosa tu mateixa, amb materials que puguem reciclar, estalviarem i no generarem més residus.

esmorzar-ecofriendly-shareit

Un cop ho tinguem tot a punt, és hora de preparar-ho al nostre gust, esperar que arribin els convidats, compartir-ho i passar-ho bé! 

 

Un cop finalitzat, haurem de tenir cura de separar bé els residus que haguem pogut generar (orgànica, envasos, paper, etc), per poder-los reciclar bé. Veurem com haurem reduït un munt la quantitat de deixalles. La resta de coses que haguem utilitzat només s’hauran de netejar i guardar per poder-les fer servir una altra vegada. 

Fer les coses respectant el medi ambient és apassionant i enriquidor, però també hem de tenir paciència i no atabalar-nos, ja que algunes coses poden ser complicades. És qüestió de canviar petits hàbits i mica en mica anar sumant petits gestos per millorar el món.

Models i agraïments: Lily Egan & Noelia Llamas
No hi ha comentaris

Desa un comentari